Blat I: Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate puti
Blat I:
Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt.
Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata (ciocolata amaruie in amestec cu alba).
Am facut bilute din aluat, le-am pus in tava cu hartie de copt si le-am copt la 180°C pana la proba scobitorii.
Scos din cuptor si lasat la racit.
Blat II:
Untul se mixeaza pana devine spumos.
Se adauga zaharul pudra cernut si zaharul vanilliat.
Se adauga pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare timp de 1minut.
Se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, scortisoara si cacao cernuta.
Se adauga cate putin si se incorporeaza toate in crema.
La sfarsit se adauga merele rase.
Se pune amestecul in tava in care am pus hartie de copt.
Se coace la 180°C timp de 40-50min sau pana trece proba scobitorii.
Crema de menta:
Laptele l-am fiert si-am adaugat vanilina si siropul de menta.
Galbenusurile le-am batut cu zaharul.
Am adaugat faina si laptele si-am pus pe foc pana a devenit o crema densa .
Crema di nutella:
Am batut ouale cu zaharul, am adaugat faina, apoi laptele si-am pus craticioara pe foc amestecand continuu pana devine densa crema. Am adaugat nutella.
Asamblarea tortului
Toate blaturile le-am insiropat doar cu lapte pt ca din tort au mancat si copii.
Blatul trigoanelor cu ciocolata si mere, crema di nutella, blatul de la chocolate chunk cookies, crema de menta, alt blat cu ciocolata si mere iar crema de nutella si capacul din ciocolata si mere si pus peste noapte la frigider.
L-am scos a doua zi din forma si l-am uns cu un strat de unt.
Apoi l-am imbracat in marshmallow fondant si l-am decorat.
Reteta Tort Rosalba a fost propusa de dora_m
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...
Dulceata de caiseUsor de facut si fooarte buna!
Varza murata cu coasta afumataNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caisePot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...
Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecelGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Comentarii