Specialitati

Reteta Pizza de post, cu blat pufos

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 19-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta sos de pizza (reteta video)"
 

ingrediente

3 portii

   pentru aluat
   faina – 575 g + 50 g extra faina pentru framantat
   drojdie proaspata – 5 g
   apa calduta – 312
   5 ml
   zahar – 1 lingurita
   sare – 1 lingurita
   ulei de masline extravirgin – 50 ml
   pentru topping
   tofu afumat – 100 g
   cascaval Tofu 100 g
   rosii uscate – 810 buc
   masline negre – 50 g
   masline verzi – 50 g
   pesto cu rosii si busuioc – 9 linguri
   piper negru – dupa gust
   oregano proaspat – 910 frunze
   ciuperci – 3 buc
   ulei de masline – 3 lingurite

mod de preparare

• dizolvati drojdia proaspata in apa calduta si adaugati zaharul, sarea si uleiul extravirgin
• lasati-le 10 minute pana veti observa mici bule
• cerneti faina intr-un bol si adaugati apa cu drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline, amestecand pana obtineti un aluat dens
• lasati-l la dospit acoperit cu un prosop pentru o ora
• introduceti apoi aluatul in frigider pentru 24 de ore, acoperit cu folie de plastic
• tofu lasati-l la scurs intr-o sita, peste noapte
• radeti cascavalul din tofu si tofu afumat
• portionati blaturile si intindeti un blat de diametrul slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital
• umeziti vasul de ceramica si puneti hartia de copt inauntru
• puneti blatul in vas (pe celelalte doua puteti sa le pastrati pentru cca 48 de ore in frigider)
• peste blat adaugati 2-3 linguri de pesto de rosii cu busuioc
• adaugati 30 g din cascavalul din tofu si 30 g tofu afumat ras pe deasupra, succedat de 15 g masline verzi si negre, 1 ciuperca taiata felii, 3 rosii uscate taiate felii, 3 frunze de oregano si piper negru
• setati slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital pe modul de gatire High si timpul de 2 ore
• scoateti dupa 2 ore si turnati o lingurita de ulei de masline pe deasupra.

Pofta buna!
Incearca si Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de post, cu blat pufos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Specialitati

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.