Carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga zarzavatul curatat, spalat si...
Supa de carne de vita
Ouale se fierb moi (cca 3 minute in apa clocotita); cind sint gata se curata. Sunca se taie cubulete, iar ciupercile spalate...
Oua la pahar cu sunca si ciuperci
Se sparg ouale intr-un castron, se bat cu furculita, se adauga brinza, mararul si sarea si se amesteca totul. Se toarna apoi...
Omleta cu telemea de oi si marar
Se spala rosiile, se golesc de seminte si se taie in bucati mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga rosiile...
Omleta cu rosii
Se coc vinetele. Cind sint coapte, moi in interior, se toaca si se lasa sa se raceasca. Se face o maioneza din galbenus,...
Salata de vinete a la Andres
In feliile de sunca se aseaza jumatati de felii de brinza topita taiate pe diagonala si pastaile astfel incit capetele sa...
Rulouri calde la minut
Se fierb pastele ca de obicei in apa cu sare si putina vegeta, cind sint gata se rastorna intr-o sita se strecoara si se...
Paste cu 4 feluri de brinza
Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele cam de 1 cm. grosime, se tavalesc prin faina si se prajesc intr-o tigaie in...
Dovlecei cu rosii la cuptor
Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si o lingurita ulei, jumatate din timpul normal de fierbere (cam 3-4 minute). Se...
Pizza cu taitei
Prazul spalat si curatat de prima foaie se taie rondele cam de 2 cm grosime. Se adauga intr-o oala cu apa clocotita si se...
Praz cu masline
Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa...
Ciorba ardeleneasca de salata
Se fierb ouale tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron,...
Oua umplute cu sos de lapte
Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamiie si putina...
Sufleu de mere cu gris
Reţetă de preparare a papanaşilor. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute...
Reţetă de preparare a papanaşilor prajiti in untura
Se curata varza de primul rind de foi, se taie in patru si se pune la fiert in apa sarata. Cind este gata, se scurge bine de...
Varza dulce cu unt si pesmet
Se desface conopida in buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se scurga de apa si se asaza intr-o tava...
Conopida cu parmezan
Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile...
Macaroane cu ciuperci
Se coc cartofii. Cind sint gata se lasa sa se raceasca, se curata si se taie un capac in lungul cartofului. Se scobeste din...
Cartofi copti umpluti cu cascaval
Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se...
Supa de orez
Se alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba...
Bors de fasole boabe
Ouale fierte se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile, care se pun intr-un castron si se amesteca...
Oua umplute cu pasta de peste
Se rumenesc in unt, pe ambele parti, feliile de costita si se scot pe o farfurie. In untul ramas, se prepara in mod obisnuit...
Ochiuri cu costita
Ficatul, taiat felii uniforme ca marime si grosime, se da prin faina amestecata cu boiaua de ardei si piper. Se prajesc pe...
Ficat cu boia
Intr-o tigaie mare se pune uleiul si cind este incins se asaza feliile de parizer una linga alta. La caldura pielita se...
Cosulete de parizer cu oua
Se bat ouale intregi, impreuna cu zaharul, mierea si coaja de lamiie rasa, pina se obtine o spuma. Se adauga grisul si nucile...
Rulada cu nuci si miere
Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul...
Tort de ciocolata
Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din cantitatea de gris. Se aseaza deasupra in strat uniform,...
Budinca cu mere si gris
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori