Budinca de clatite cu brinza de vaci

Din faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte, amestecind mereu, pina cind are

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 80 gr. faina
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • 100 gr. brinza de vaci
  • 10 gr. unt

Mod de preparare

Din faina, 1/2 ou, putina sare si lapte se amesteca o compozitie pina se omogenizeaza. Se subtiaza cu restul de lapte, amestecind mereu, pina cind are consistenta unei smintini subtiri. Se ia din aceasta compozitie, se toarna in tigaia speciala de teflon, fara grasime, clatite si se prajesc pe ambele parti, fara sa se rumeneasca. Se umplu apoi clatitele cu brinza de vaci amestecata cu jumatate de ou si se rumenesc cu marginile indoite in interior, ca sa nu iasa umplutura. Se dau la cuptor in baia de apa 10-15 minute, avind grija sa nu se usuce la suprafata.
Se servesc calde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc