O reteta de placinta cu de toate.
Aluat:
Intr-un bol adaugam faina cernuta, sare, zaharul, drojdia si amestecam. Facem gaura in mijloc adaugam smantana, uleiul si laptele, framantam un aluat omogen si elastic (daca este nevoie adaugam lapte sau faina).
Acoperim si lasam la dosit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Curatam cartofi fierti si ii maruntim cu furculita, adaugam o ceapa tocata, sare si piper dupa gust si amestecam.
In alt bol adaugam branza data prin razatoare, ceapa tocata, ardeiul tocat si leurda tocata.
Intindem aluatul pe masa infainata, ungem cu ulei adaugam cartofi in mijloc, deasupra branza si o infasuram.
Adaugam placinta in tava unsa cu ulei, ungem placinta cu oul batut, deasupra presaram semintele si dam la cuptor pana se rumeste frumos.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii