Rulada de spanac cu branza si ardei

Rulada de spanac cu branza si ardei este un aperitiv minunat ce poate fi servit la orice ocazie festiva sau petrecere.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Rulada de spanac cu branza si ardei

Ingrediente

  • Pentru blatul de rulada:
  • 350 de grame de spanac
  • lasat la dezghetat si bine scurs de lichid
  • 3 oua
  • 4 linguri de smantana
  • 7 linguri de faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • Pentru crema de branza cu ardei:
  • 150 de grame de branza proaspata de vaci
  • 150 de grame de cascaval
  • 50 de grame de unt la temperatura camerei
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Se pun intr-un bol ouale, spanacul si smantana, apoi se bat bine cu furculita.
Se adauga sare si piper dupa gust si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, apoi se adauga si faina. Se amesteca totul si se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Blatul se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute. Blatul nu trebuie sa se rumeneasca, ci sa treaca testul scobitorii, care, introdusa in blat, trebuie sa iasa curata.

Blatul fierbinte se desprinde de hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu lama lunga apoi se ruleaza strans, in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca complet rulat in hartia de copt.
Intre timp se prepara crema de branza, dand la blender toate ingredientele (branza,cascavalul si untul). Ardeiul rosu il spalam si il taiem cubulete dupa care in amestecam su pasta de branza.
Blatul racit se desface din hartia de copt si se pune deasupra crema de branza cu ardei.

Se ruleaza strans si se da la rece cel putin 2-3 ore inainte de servire.
Pofta buna!


Rulada de spanac cu branza si ardei se serveste rece ca aperitiv alaturi de sos iutel http://www.bunatatidinnatura.ro/products-page/altele/sos-iutel

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciuperci sote II
Bucataras.RO

Ciuperci sote II

O alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...

Ciuperci sote II
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise