Rulada in trei culori

Rulada in trei culori este un aperitiv cu crema de branza gustos si aratos, perfect pentru orice ocazie festiva sau petrecere.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Rulada in trei culori

Ingrediente

  • Pentru aluatul verde :
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de patrunjel verde (congelat)
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 linguri de faina
  • - 1 si 1/2 linguri smantana
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - sare
  • Pentru aluatul portocaliu :
  • - 3 oua
  • - 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 linguri de faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 si 1/2 linguri smantana
  • - sare
  • Pentru aluatul galben :
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de ulei
  • - 3 linguri de faina
  • - 1 si 1/2 linguri smantana
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 4 linguri de branza telemea rasa
  • Pentru umplutura :
  • - 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)
  • - 4 linguri de smantana
  • - 1 ardei gras rosu taiat cubulete
  • - piper

Mod de preparare

Cele trei compozitii de aluat se fac in trei vase diferite, in acelasi timp.
Pentru aluatul verde se freaca cele trei galbenusuri cu trei linguri de ulei. Se adauga apoi 1 si 1/2 linguri de smantana, cele 3 linguri de faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt si 3 linguri de patrunjel verde congelat, taiat marunt. Eu l-am dat la blender. (Se poate pune si spanac congelat).
Pentru aluatul portocaliu se repeta procedeul numai ca se inlocuieste patrunjelul cu pasta de ardei.
Pentru aluatul galben se repeta procedeul numai ca se pune 4 linguri de telemea rasa.
Cele 9 albusuri se bat toate impreuna cu un praf de sare. Se imparte in mod egal in cele trei vase si se amesteca prin rasturnare.
Intr-o tava mare de aragaz (35/39 cm) in care s-a pus hartie de copt, se intind compozitiile alternandu-se culorile. (Daca aveti tava de aragaz mai mica se reduce din cantitati). Se da la cuptor pentru 20-25 de minute. Cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza. Se lasa la racit. Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu smantana. Se intinde aceasta crema pe foaie iar peste ea se presara ardeiul rosu taiat cubulete. Se pot pune si masline taiate marunt. Se ruleaza si se da la rece. Se taie inainte de servire.


Rulada in trei culori se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Bucataras.RO

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise