Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!
Daca nu ai ghicit, este vorba despre un quiche sau o tarta cu branzeturi si sunca, gustoasa si foarte aratoasa! In plus, poti face o gramada de combinatii si poti folosi ce ingrediente iti plac!
Pentru blat, ai nevoie de 100 gr unt moale, 1 ou, 3 linguri cu lapte, putina sare si 200 gr faina. In plus, iti mai trebuie fasole uscata sau linte pentru copt blatul.
Pentru umplutura, ai nevoie de cateva rosii uscate in ulei, 200 g sunca feliata, o ceapa rosie, o legatura de marar tocat, 4 oua, 125 g cascaval, 50 gr gorgonzolla, 125 gr camembert, 200 g smantana de gatit, sare si piper dupa gust.
Pentru prepararea blatului eu voi folosi un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!
Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.
Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.
Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.
Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.
Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade cam 30 de minute.
Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.
Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.
Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.
Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.
Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.
Eu abia astept sa incerc o felie si sper sa iti placa si tie reteta mea!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii