Tarta cu branzeturi si sunca - Reteta video

Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • 200 g faina
  • In plus:
  • fasole uscata sau linte pentru copt blatul
  • Umplutura:
  • cateva rosii uscate in ulei
  • 200 g sunca feliata
  • o ceapa rosie
  • marar tocat
  • 4 oua
  • cascaval
  • 50 g gorgonzolla
  • camembert
  • 200 g smantana de gatit
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca nu ai ghicit, este vorba despre un quiche sau o tarta cu branzeturi si sunca, gustoasa si foarte aratoasa! In plus, poti face o gramada de combinatii si poti folosi ce ingrediente iti plac!


Pentru blat, ai nevoie de 100 gr unt moale, 1 ou, 3 linguri cu lapte, putina sare si 200 gr faina. In plus, iti mai trebuie fasole uscata sau linte pentru copt blatul.


Pentru umplutura, ai nevoie de cateva rosii uscate in ulei, 200 g sunca feliata, o ceapa rosie, o legatura de marar tocat, 4 oua, 125 g cascaval, 50 gr gorgonzolla, 125 gr camembert, 200 g smantana de gatit, sare si piper dupa gust.


Pentru prepararea blatului eu voi folosi un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!


 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.


Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.


Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.


Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.


Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade cam 30 de minute.


Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.


Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.


Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.


 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.


Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.


Eu abia astept sa incerc o felie si sper sa iti placa si tie reteta mea!





 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pateuri cu dovleac
Bucataras.RO

Pateuri cu dovleac

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...

Pateuri cu dovleac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise