Chec cu piept de pui

Acest chec cu piept de pui este un aperitiv perfect cand vrem sa facem o mancare consistenta, dar simpla. Pieptul de pui, fiert, l-am taiat bucatele mititele.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Chec cu piept de pui

Ingrediente

  • o jumatate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 100 gr unt
  • 5 oua
  • o ceapa potrivita
  • un morcov
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Acest chec cu piept de pui este un aperitiv perfect cand vrem sa facem o mancare consistenta, dar simpla. Pieptul de pui, fiert, l-am taiat bucatele mititele, mergea si mai mic, dar... graba...

Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei de masline, apoi se adauga pieptul de pui si se amesteca pentru a se patrunde putin pe toate partile, iar ceapa sa devina aurie. Morcovul, dat pe razatoarea cu ochiuri mici se arunca peste amestecul de carne si ceapa si se lasa la foc mic vreo 8-10 minute.

Intre timp, ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu untul pana se incorporeaza bine si devine ca o crema. Apoi se adauga faina, treptat, amestecand bine pentru omogenizare. Se incorporeaza spuma de albusuri. La urma se adauga si amestecul din carne si se toarna totul intr-o tava de chec, unsa bine de tot cu margarina/unt.

Se lasa la foc potrivit 45-50 minute.


Checul cu piept de pui se consuma rece.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc