Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din n
Topim untul si adaugam faina, lasam putin, fara sa se arda apoi luam de pe foc si adaugam supa fierbinte, toata deodata. Amestecam bine si punem din nou pe foc, amestecand sa nu se prinda. Lasam 5-6 minute.
Tocam ficatul, pancetta si ceapa si adaugam in sos, apoi pasam la blender- merge si cel 'bat'.
Adaugam ouale, sare si piper.
Turnam in tava de 28X8cm (a mea a fost mai mica si am mai pus intr-un alt vas), unsa cu unt.
Acoperim cu folie de Al, sigilam si lasam 1 ora la cuptor, la 180 grade C. Indepartam folia si lasam alte 30 minute.
Racim si lasam la frigider.
Servim felii nu prea groase, cu paine prajita, intins pe paine sau ….cum ne place.
Pofta buna!
Reteta Pateu de ficat Gabriella a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro
Alte retete cu pateu de ficat: Oua umplute cu pateu de ficat si cu sos de sunca
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta reteta deosebita, preluata din cartea virtuala descoperita intr-unul din mailurile vechi... Intrucat eu n-am stiut...
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosuPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii