Piept de pui umplut, in foietaj

Un aperitiv delicios care merita incercat!

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Piept de pui umplut, in foietaj

Ingrediente

  • 1 piept mare dezosat de pui
  • 300 g ciuperci proaspete champignion
  • 1 bucatica telina
  • 2 ardei grasi
  • cateva fire de patrujel verde
  • corcoduse rosii
  • 1 sfecla mica
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva fire de patrujel verde
  • 100 gr spanac congelat
  • 50 ml ulei de masline
  • un praf de sare
  • un praf de sare
  • o cescuta orez cu bob rotund
  • 2 oua fierte tare
  • 1 bucata foaie de aluat foietaj
  • 1 galbenus de ou
  • seminte de susan

Mod de preparare

Se taie si se intinde pieptul cu ciocan de snitele, pe cat se poate de subtire si pe cat posibil sa ramana bucata intreaga. Se sareaza si pipereaza, apoi se da la rece.

Pregatim umplutura astfel: curatam sfecla de coaja si o fierbem cateva minute in apa cu sare, apoi o dam prin razatoare. Orezul spalat in apa rece se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca bine. Patrunjelul si spanacul congelat se dau la blender impreuna cu un strop de ulei de masline si 2 catei de usturoi, pana obtinem o pasta. Se curata ciupercile de pielita si apoi se feliaza subtire, ceapa curatata se taie julien, ardeiul se feliaza, 2 catei de usturoi se feliaza si ei, si apoi calim totul intr-o picatura de ulei, la foc iute, amestecand continuu pana se inmoaie zarzavatul, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca bine.

Intr- o forma de cozonac unsa cu ulei, se asaza aluatul de foietaj taiat in fasii subtiri de 1 cm, asezate in ,,x", apoi se asaza fasiile de piept de pui, ca o captusala a formei, se intinde in strat subtire orezul fiert, deasemeanea ca o captuseala, si pe fundul formei dar si pe pereti, presand bine orezul cu dosul unei furculite sau al unei linguri. Se vine cu urmatorul strat de verdeata, apoi cu sfecla fiarta si rasa, presand bine fiecare strat. Se toarna jumatate din umplutura de ciuperci, apoi se asaza de-a lungul, ouale fierte taiate in jumatate, pe lung, se acopera cu restul de umplutura, presandu-se usor cu dosul furculitei. Se impletesc capetele fasiilor de aluat deasupra dupa ce am acoperit bine cu marginile pieptului de pui. Se ung fasiile de aluat cu galbenus de ou, apoi se presara deasupra seminte de susan. Se da forma la cuptor, la foc potrivit, cca 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se feliaza in felii groase de 2,5-3 cm. Poate fi servit atat cald cat si rece. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Bavareza cu capsuni
Bucataras.RO

Bavareza cu capsuni

Bavareza cu capsuni
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!