Aperitive cu carne

Reteta Piept de pui umplut, in foietaj

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
gatire reteta 50m 
ani67 postat de
Postat pe: 15-11-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Piept de Pui la Gratar cu Sos Gorgonzola (Reteta Video)"
 
>
Un aperitiv delicios care merita incercat!

ingrediente

4 portii

   1 piept mare dezosat de pui
   300 g ciuperci proaspete champignion
   1 bucatica telina
   2 ardei grasi
   cateva fire de patrujel verde
   corcoduse rosii
   1 sfecla mica
   1 ceapa rosie
   3-4 catei de usturoi
   cateva fire de patrujel verde
   100 gr spanac congelat
   50 ml ulei de masline
   un praf de sare
   un praf de sare
   o cescuta orez cu bob rotund
   2 oua fierte tare
   1 bucata foaie de aluat foietaj
   1 galbenus de ou
   seminte de susan

mod de preparare

Se taie si se intinde pieptul cu ciocan de snitele, pe cat se poate de subtire si pe cat posibil sa ramana bucata intreaga. Se sareaza si pipereaza, apoi se da la rece.

Pregatim umplutura astfel: curatam sfecla de coaja si o fierbem cateva minute in apa cu sare, apoi o dam prin razatoare. Orezul spalat in apa rece se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca bine. Patrunjelul si spanacul congelat se dau la blender impreuna cu un strop de ulei de masline si 2 catei de usturoi, pana obtinem o pasta. Se curata ciupercile de pielita si apoi se feliaza subtire, ceapa curatata se taie julien, ardeiul se feliaza, 2 catei de usturoi se feliaza si ei, si apoi calim totul intr-o picatura de ulei, la foc iute, amestecand continuu pana se inmoaie zarzavatul, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se lasa sa se raceasca bine.

Intr- o forma de cozonac unsa cu ulei, se asaza aluatul de foietaj taiat in fasii subtiri de 1 cm, asezate in ,,x", apoi se asaza fasiile de piept de pui, ca o captusala a formei, se intinde in strat subtire orezul fiert, deasemeanea ca o captuseala, si pe fundul formei dar si pe pereti, presand bine orezul cu dosul unei furculite sau al unei linguri. Se vine cu urmatorul strat de verdeata, apoi cu sfecla fiarta si rasa, presand bine fiecare strat. Se toarna jumatate din umplutura de ciuperci, apoi se asaza de-a lungul, ouale fierte taiate in jumatate, pe lung, se acopera cu restul de umplutura, presandu-se usor cu dosul furculitei. Se impletesc capetele fasiilor de aluat deasupra dupa ce am acoperit bine cu marginile pieptului de pui. Se ung fasiile de aluat cu galbenus de ou, apoi se presara deasupra seminte de susan. Se da forma la cuptor, la foc potrivit, cca 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se feliaza in felii groase de 2,5-3 cm. Poate fi servit atat cald cat si rece. Pofta buna!

Incearca si Placinta de pui cu ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, in foietaj" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.