Placinta taraneasca cu carne de porc

La placinte inainte!.... Poftiti,va rog!..... Va astept cu drag la o portie!

Portii
12
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu carne de porc

Ingrediente

  • 2 linguri ketcup (eu am avut facut de mine)
  • Pentru aluat
  • 100 ml lapte
  • 150 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 600 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3,5 g drojdie uscata
  • Pentru umplutura
  • 600 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 3 oua
  • 1 lingurita Cimbru
  • sare dupa gust
  • piper macinat dupa gust
  • faina pentru tapetat forma
  • ulei pentru uns forma
  • 1 galbenus pentru uns placinta
  • 1 lingura de lapte

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.

Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 min, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45 min.

In acest timp ne ocupam de umplutura... Dam carnea prin masina de tocat.

Curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in 2 linguri de ulei timp de 2 minute.

Adaugam carnea tocata si condimentam cu sare si piper.

Amestecam bine si lasam la foc potrivit pana carnea isi schimba culoarea.

Adaugam cimbrul,boiaua si ketcup-ul. Amestecam si mai lasam pe foc inca 10-15 min. Tragem de pe foc tigaia si lasam la racit. Separat spargem ouale, le batem bine si le adaugam peste amestecul de carne racit. Amestecam. Punem aluatul pe masa de lucru infainata si il intindem cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa.

Ungem o tava (eu am folosit o tava ovala de ceramica 30/22) cu ulei si o tapetam cu faina si apoi asezam aluatul astfel incat acesta sa cada pe marginile tavii. Turnam umplutura in vas si nivelam.

Acoperim cu aluatul de pe marginile tavii. Amestecam galbenusul cu o lingura de lapte si ungem placinta. Preincalzim cuptorul. Dam la cuptor, la 180 grade ,pentru circa 40-45 min, pana cand placinta este frumos rumenita. Lasam sa se racoreasca circa 15 min dupa care putem servi. Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Gem de prune (reteta video)
Bucataras.RO

Gem de prune (reteta video)

Gemul de prune este preferatul familiei noastre, iar de ceva timp eu sunt responsabila cu prepararea lui pentru ca ai mei...

Gem de prune (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!