Rulada de carne cu ciuperci

Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada de carne cu ciuperci

Ingrediente

  • - 1 kg carne de porc (macra)
  • 500 grame ciuperci champignion
  • 2 ardei capia
  • o ceapa
  • o legatura patrunjel verde
  • doua linguri cascaval ementaler
  • o lingurita chimion
  • sare
  • piper - dupa gust
  • 2 linguri pesmet
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita seminte de susan (optional)

Mod de preparare

Rulada de carne cu ciuperci este un aperitiv decorativ si foarte delicios. Intii se feliaza carnea in felii de aproximativ 1 cm. Se curata de pielite ca sa ramina curata, apoi, se aseaza intr-o folie de plastic alimentar si se bate cu ciocanelul de snitele pina se fragezeste bine. Felia obtinuta trebuie sa aiba dimensiunea potrivita pentru a putea fi rasucita impreuna cu umplutura fara ca aceasta sa curga in afara: aproximativ 15 x 20 cm.

Se pregateste umplutura pentru aperitiv .
Ceapa tocata se caleste in ulei pina se inmoaie, dupa care se adauga ciupecile. Se lasa sa fiarba impreuna pina scade toata zeama lasata de ciuperci.
Se adauga sare, piper, dupa preferinta, apoi se pune chimenul, patrunjelul tocat si pesmetul, amestecindu-se bine. Se indeparteaza dupa foc, se adauga cascavalul si se lasa sa se combine aromele.
Ardeiul capia se coace si se curata, dupa care se taie in suvite de 1 cm latime, in lungul ardeiului. Eu am copt si un ardei gras, pentru culoare, dar mi s-a parut a fi prea multa umplutura si nu l-am mai folosit.

Am asezat fiecare felie de carne pe un fund de bucatarie si am pus deasupra umplutura de ciuperci, intinzind-o uniform pe suprafata feliei. Apoi am asezat suvite de ardei capia.
Am intors capatul feliei de carne peste umplutura dupa care am rulat pina la capat. Am obtinut astfel o rulada pe care am fixat-o cu o legatura de ata de bumbac asa incit sa nu se desfaca, procedind in acelasi fel cu toate feliile de carne.
La sfirsit ruladele de carne cu ciuperci le-am asezat intr-un vas de sticla termorezistenta si am adaugat jumatate de cana cu apa acoperind vasul cu capacul sau si introducindu-l la cuptor. Dupa aproximativ 30 de minute am intors ruladele si, pregatind din timp o emulsie cu ulei de masline si boia dulce, le-am uns pe suprafata exterioara apoi am presarat si semintele de susan.
Le-am introdus pentru inca 30 de minute in cuptor dar fara capac, pentru a se rumeni frumos.


Cand ruladele de carne cu ciuperci au fost gata, le-am asezat pe un platou cu o garnitura de cartofi taranesti.

O masa gustoasa si satioasa, gustul carnii fiind putin estompat de umplutura aromata, usor picanta datorita chimenului, dar in nici un caz uscata sau fada. Impreuna cu o Feteasca neagra a avut un gust desavirsit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciorba taraneasca de purcel
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de purcel

 La bogatia de legume gustoase este pacat sa nu faci o ciorba cu de toate. Daca mai pui si putina carnita de gust si mai...

Ciorba taraneasca de purcel
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise