O rulada cu nuci, caise si rosii dezhidratate este un aperitiv mai deosebit dar foarte potrivit pentru un platou mare cu aperitive. De la inceput va spun ca umplutura nu este una legata, de aceea pentru a taia rulada aveti nevoie de un cutit foarte bine ascutit sau puteti sa puneti in umplutura un ou si o lingura de pesmet pentru a lega compozitia. Eu am vrut sa se simta aroma de nuca prajita foarte putenic si sa ramana cat mai crocanta.
Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata. O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare, piper si nucsoara razuita si o lasam sa stea putin. Nucile le taiem grosier si le prajim pe foc rapid intr-o tava.
Peste carne presaram nucile, caisele taiate in fasii subtiri si rosiile. Rulam carnea cat mai strans posibil avand grija sa impaturim capetele astfel incat sa nu iasa compozitia. Asezam rulada intr-o tava, asezonam cu sare si piper deasupra si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si feliem cu grija.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii