Cu Rulada de porc umpluta iti poti convinge chiar si cei mai suspiciosi prieteni ca ai depus extrem de mult efort sa realizezi acest preparat – dar cu totii stim ca gradul de dificultate este unul redus, chiar si pentru cei la inceput de drum.
Bate cele 3 oua cu ajutorul unui tel. Taie ceapa si ardeiul gras cuburi. Incinge o tigaie si pune o lingura de ulei inauntru. Adauga ardeiul, caleste-l putin si la scurt timp adauga si ceapa. Cand acestea s-au calit, adauga spanacul. Caleste-l si pe-acesta cateva minute si intinde totul uniform in tigaie. Pune deasupra ouale batute. Lasa-le cateva minute la gatit si pune o farfurie deasupra. Rastoarna aceasta omleta pe farfurie, si-apoi pune-o inapoi in tigaie pentru a se gati si pe partea cealalta. Dupa inca 1 minut, scoate-o si las-o la racit.
Desfa muschiuletul de porc pe jumatate, pe lungime. Fa niste mici crestaturi pe alocuri dar fara sa tai carnea de tot. Pune folie de plastic deasupra si bate usor c-un ciocan de batut carne. Asezoneaza la interior cu boia dulce, sare si piper. Pune 2 felii de bacon deasupra, intercalate. Ruleaza omleta si adaug-o si pe-aceasta deasupra. Pune alte doua felii de bacon deasupra. Ruleaza strans muschiuletul de porc. Stropeste-l cu putin ulei de masline si asezoneaza-l si la exterior cu sare si piper.
Foloseste o sfoara speciala pentru gatit ca sa legi muschiul. Ai nevoie de cca 1.5 m de sfoara. Voi incepe prin a face un nod la un capat, si de-aici priveste atent cum trebuie sa continui. upa ce-ai terminat, fa-i un nod si la celalalt capat si taie excesul de sfoara. Ruleaza muschiuletul in hartie de copt, apoi in folie de aluminiu. Pune-l intr-o tava cu hartie de copt si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade. Lasa-l acolo cam o ora si un sfert, o ora si 20 de minute.
Scoate-l pe-un tocator si lasa-l putin sa se odihneasca. Cu varful unui cutit ascutit, desfa usor sfoara. Zdrobeste cateii de usturoi. Incinge o tigaie in care ai pus untul si putin ulei pentru a evita arderea untului. Pune usturoiul si rozmarinul sau cimbrul in tigaie pentru a aromatiza uleiul. Adauga muschiuletul de porc si da-i culoare pe fiecare parte. Scoate usturoiul in momentul in care a devenit maro. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca putin.
Scoate muschiuletul, lasa-l cateva minute pe tocator si apoi taie felii groase de 1.5 cm si serveste-l cu placere.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)O reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdePentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...
Gogoșari întregi murați
Comentarii