Aperitive cu ciuperci

Reteta Tartine cu sos alb si ciuperci

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Tartinele cu sos alb si ciuperci pot constitui un aperitiv excelent pentru mesele festive.

ingrediente

   100 g branza telemea
   250 g ciuperci
   30 g unt
   30 g faina
   150 ml lapte
   10 ml smantana de gatit
   1 foaie de dafin
   sare dupa gust

mod de preparare

Intai de toate se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte in felul urmator: faina si untul se infierbanta intr-o craticioara, la foc mic, pentru un minut, amestecand mereu si avand grija ca faina sa nu se prajeasca; amestecul se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecand de fiecare data energic, pina cind se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen. Se sareaza numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.



Ciupercile taiate marunt se toaca marunt la cutit sau se dau prin robot. Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamiie, piper si o lingurita rasa de sare.



Se lasa la foc mic sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa. Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga si smantana. Compozitia se lasa la racit apoi se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm, peste care se rade branza.


Tartinele se servesc pe deasupra cu patrunjel sau marar tocat.

Incearca si Tartine cu sos alb si ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu sos alb si ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu ciuperci
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.