Aperitive cu legume

Reteta Gnocchi Romana

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Gnocchi cu bacon - Philips Multicooker"
 
Laptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul in lapte si se lasa pe foc la fla

ingrediente

   700 ml lapte putin praf de nucsoara
   100 g unt
   sare
   piper
   250 g gris
   125 g parmezan ras
   2 oua
   60 g Gruyere (branza)
   frunze de busuioc pentru ornat.

mod de preparare

Laptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul in lapte si se lasa pe foc la flacara mica 10 minute. Jumatate din parmezan se amesteca cu grisul apoi se adauga ouale si se lasa la racit cateva minute. Se toarna pe o hartie pergament apoi se intinde o foaie de 1 cm si se pune la rece aproximativ o ora. Cand este gata se decupeaza cercuri de circa 4 cm ca la gogosi. Se ia o forma pentru gratin, se unge cu unt, si se pun discurile de gris inauntru. Se topeste restul de unt si se toarna peste Gnocchi. La sfarsit se adauga parmezanul si Gruyere si se baga la cuptor la 200°C timp de 25-30 minute.


Se orneaza cu 2 frunze de busuioc si se poate servi. Reteta Gnocchi Romana a fost propusa de Bianca-21. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Incearca si Chiftelute gustari
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi Romana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite