Aperitive cu legume

Reteta Pizza cu spanac si sos Alfredo

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
gatire reteta 20m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 12-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii, spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o minunatie!
Retete usoare de primavara

ingrediente

4 portii

Pt. Blat:
   320 g faina
   1/2 lgt sare
   160 ml apa
   1/2 lgt drojdie uscata
   1 lg ulei de masline
Pt.topping:
   60 g unt
   3 catei de usturoi
   1 lg faina alba
   200 ml smantana pt gatit
   60 g parmezan
   300 g spanac
   Sare dupa gust
   Un praf de piper
   1/2 lgt nucsoara macinata
   2 felii sunca afumata
   100 g mozzarela

mod de preparare

Pentru aluat m-am folosit de masina de paine. In caz contrar, din ingrediente pentru aluat se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul.
Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se scot din apa si se lasa la scurs apoi se toaca marunt. Se lasa deoparte.
Intr-o cratita nonaderenta se pune untul la topit la foc mic. Se adauga apoi usturoiul curatat si feliat. Se lasa putin sa se caleasca apoi se adauga faina. Se amesteca pana se ingroasa usor apoi se toarna smantana, amestecand continuu. Se adauga parmezanul si se lasa pana devine cremoasa compozitia. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Se pune si spanacul si se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc.
Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune in tava cu diametrul de 30 cm. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se asaza deasupra bucati din sunca. Se rade deasupra mozzarela.
Se da la cuptorul preincalzit la 230 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna!
Incearca si Clatite cu legume
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu spanac si sos Alfredo" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.