Spanakopita sau Placinta cu spanac si branza feta

Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta aveti nevoie de ulei de masline, ceapa, spanac, feta, oua, smantana si unt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Spanakopita sau Placinta cu spanac si branza feta

Ingrediente

  • 2 linguri mari de ulei de masline
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mititele
  • 500 gr spanac (ori frunze proaspete pe care le fierbeti
  • ori congelate asteptati sa se decongeleze)
  • un varf (generos) de cutit de nucsoara
  • 250 gr de branza feta (daca nu va place gustul o puteti inlocui cu telemea de vaca/oaie combinata)
  • 2 oua mari
  • 200 ml smantana
  • 100 gr unt
  • 14 foi de placinta (le gasiti prin orice magazin
  • chiar si cel de la coltul blocului :P)
  • 50 gr muguri de pin (nu am folosit pt ca la ora aia cu siguranta era inchis la magazinul arabesc
  • de unde puteams a mi-i procur
  • so...nex time)

Mod de preparare

Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu branza incingeti uleiul intr-o tigaie si la un foc moderat sotati bine ceapa tocata marunt. Adaugati putin piper si doar putina sare, pentru ca barnza pe care o veti folosi este destul de sarata. Mutati apoi ceapa intr-un bol mare in care veti adauga nucsoara, branza feta, ouale batute putin, doar cat sa se lege, smantana. Amestecati bine si adaugati spanacul. Daca folositi frunze proaspete, le fierbeti, dupa care le tocati si stoarceti bine apa. Acum ar trebui adaugati si mugurii de pin in compozitie, daca-i aveti. Lasati amestecul la temperatura camerei pana pregatiti foile.

Preincalziti cuptorul la 200 C sau treapta 6. Ungeti o tava termorezistenta cu unt si tapetati cu faina. Asezati 10 foi de placinta, unse fiecare cu unt topit, lasati marginile sa atirne. Apoi puneti umplutura s indoitimarginile in exces. Celelate 4 foi ramase se ung cu unt si se pun deasupra umplututrii, incretindu-le putin, pentru un aspect interesant. Se ung cu unt din belsug si se dau la cuptor pentru 50-60 minute, pana cand suprafata placintei devine aurie, rumenindu-se frumos. Pentru a verifica daca e facuta, puteti sa o incercati cu un cutit mic, umplutura nu trebuie sa fie prea moale.


Placinta cu spanac si branza feta se serveste calda, nu fierbinte, sau si mai bine la temperatura camerei a doua zi dis de dimineata.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pateuri cu dovleac
Bucataras.RO

Pateuri cu dovleac

Cand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...

Pateuri cu dovleac
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise