Tort sandwich

Acest tort sandvici este ideal la petreceri sau receptii, indiferent ca aveti invitati copii sau adulti. Pe acelasi principiu de ansamblare va puteti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort sandwich

Ingrediente

  • 200 g somon afumat
  • 200 g crema de branza
  • piper negru
  • marar
  • 200 g crema de branza cu cozi de arpagic
  • maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 400 g mazare congelata
  • zahar
  • sare
  • 500 g morcov
  • 125g crema de branza naturala
  • 200 g creveti decojiti congelati
  • 4 oua fierte tari
  • paine alba
  • paine neagra
  • supa de legume sau carne
  • rosii mici

Mod de preparare

Acest tort sandvici este ideal la petreceri sau receptii, indiferent ca aveti invitati copii sau adulti. Pe acelasi principiu de ansamblare va puteti folosi imaginatia si incercati sa faceti tort sandvici si cu alte ingrediente. Propunerea mea este insa aceasta:

 

Prima umplutura: 200 g somon afumat, 200 g crema de branza, piper negru si marar, Somonul se faramiteaza si se freaca bine cu crema de branza pana devine ca o pasta.

 

A doua umplutura: 400 g mazare congelata,1 lingura zahar, 0,5 lingurita sare, 200 g crema de branza cu usturoi. Mazarea inghetata se pune intr-un castron, se amesteca cu zaharul si sarea si se baga pentru 5 minute la microunde (750W). Se mixeaza pana devine ca o pasta. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu crema de branza cu usturoi.

 

A treia umplutura: 500 g morcov, 0,5 lingura zahar, 0,5 lingurita sare, 125 g crema de branza naturala. Morcovul se curata si se pune la fiert pentru 15 minute impreuna cu zaharul si sarea. Cand e fiert se face un piure. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca cu crema de branza naturala.

 

A patra umplutura: 200 g creveti decojiti congelati, 4 oua fierte tari, 125 g crema de branza naturala. Crevetii se lasa de seara in frigider sa se dezghete in voie. A doua zi se pun in strecuratoare si apoi se storc cu un prosop de hartie. Ouale fierte tari se sfarama bine. Se adauga crevetii si crema de branza naturala si se amesteca bine.

 

Pentru straturile de paine: o paine toast feliata alba, o paine toast feliata neagra, supa de legume sau de carne - rece, lapte sau zeama de lamaie.

Se indeparteaza coaja de paine dar nu 'din radacini', astfel incat sa se mai vada un picut ca ea a existat.  Painea se umezeste cu o pensula foarte rapid cu un pic de supa. NU se insiropeaza pentru ca absoarbe de la umpluturi destul lichid insa trebuie umezita un pic. Straturile de paine se pun ca niste caramizi, nu se pune linie peste linie. Stratul 4 de paine alba este asezat astfel incat marginile unde se unesc feliile de paine neagra din baza sa pice acum exact pe jumatatea feliei de paine alba... Pentru ca eu am folosit doar 4 felii de paine ca baza mi-a venit cam greu sa fac operatia asta. Astfel, cu umpluturile si painea pregatita se incepe asamblare.

 

Aceasta este ordinea: Stratul 1 (baza) - paine neagra, stratul 2 - umplutura de somon, stratul 3 - 1/2 din umplutura de mazare, stratul 4 - paine alba, stratul 5 - umplutura de morcov, stratul 6 - paine neagra, stratul 7 - umplutura de creveti, stratul 8 - 1/2 din umplutura de mazare, stratul 9 - (acoperisul) paine alba.

 

Pentru ornat: 200 g crema de branza cu cozi de arpagic, maioneza dintr-un ou si 200 ml ulei, 1 lingura suc de lamaie. Se freaca bine si se toarna peste prajitura.


Tortul sandvici se orneaza cu rosii mici, creveti, cozi de arpagic si lamaie. Am folosit legume, somon si creveti. Poate fi facuta si in varianta cu sunca, pate si legume sau in variante doar cu varii tipuri de branza cu mirodenii si legume. Se face dupa o zi pe alta, pentru ca gusturile sa se 'imprieteneasca'.
Reteta propusa de Kiva pe forumul culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
5
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Parteneri
Pizza cu blat Good Food
Bucataras.RO

Pizza cu blat Good Food

Reteta am luat-o de la Madi https://www.bucataras.ro/retete/pizza-goodfood-33386.html

Pizza cu blat Good Food
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola