Cuburile aperitiv cu rosii si ricotta sunt in primul rand aspectuoase, ca abia astepti sa iei o bucata sa vezi cum e. Apoi vine gustul ca o completare. Un aperitiv deloc greu de preparat, deosebit si delicios!
Cuptorul se incalzeste la 180°C. Se pune uleiul intr-o craticioara, se amesteca sosul de rosii cu catelul de usturoi tocat marunt si busuiocul, se potriveste de sare si piper si se lasa la foc domol cam 10 minute. Se adauga maslinele curatate si tocate si se lasa la racit.
Intre timp se bat ouale, se adauga faina. Apoi se adauga amestecul de rosii. Trebuie sa se obtina o compozitie omogena (eventual se mai potriveste de sare si piper). Se pregateste preparatul pe baza de ricotta. Se bate ricotta cu mixerul, se adauga oul, faina, sarea piperul si oregano.
Se vor obtine aceste doua compozitii: Intr-o tava de aragaz, nu prea mare, unsa si tapetata, se toarna mai intai compozitia cu rosii si masline, apoi, cu ajutorul unei lingurite, compozitia de ricotta si oregano. Cu ajutorul unei furculite se niveleaza cele doua compozitii in tava si se fac arabescuri ca la chec, dar fara sa se amestece prea mult.
Dupa aproximativ 25 de minute la cuptor, se lasa sa se raceasca complet apoi se taie cubulete cu un cutit ascutit si cu lama subtire.
Reteta Cuburi marmorate de rosii si ricotta a fost adaugata de Bolognese di Cluj pe forum.culinar
Serviti cuburile marmorate cu rosii si ricotta ca aperitiv. Este perfect la petreceri, are un aspect deosebit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii