Siropuri

Reteta Sirop de capsune

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 35m 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat.
Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore,

ingrediente

   4 kg capsuni
   2 kg zahar
   vanilie
   apa

mod de preparare

Curatam fructele de resturile de frunze, se . spala in mai multe ape si se pun intr-un vas emailat.


Se zdrobesc cu mina, se lasa vasul la rece 10 ore, dupa care se strecoara prin tifon si se lasa siropul sa se lim-


pezeasca.


Separat, se pune zaharul cu 2 1 de apa rece pe foc si se fierbe pina cind ajunge, legat ca pentru dulceata.


Atunci se pune siropul de fructe, se mai fierbe un sfert de ora, se parfumeaza eu putina vanilie si se pune cald in sticle curate si bine uscate.


Se tin sticlele invelite in paturi sau se fierb a doua zi in bain-marie. Se leaga sticlele inainte de a se pasteuriza cu celofan pus in doua, umezit cu apa rece si bine intins.


Sticlele se pastreaza in camara, la loc uscat.
Incearca si Nectar de caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Siropuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.