Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute, ajutandu-ne de o furculita si cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi cu apa si le lasam
Dupa ce adunam catina, separam fructele de crengute, ajutandu-ne de o furculita si cu mare grija sa nu ne intepam. Le spalam apoi cu apa si le lasam sa se usuce foarte bine. Le pasam cu blenderul apoi le strecuram printr-o sita foarte fina sau printr-un tifon. Lichidul rezultat il amestecam cu mierea si il punem in sticle inchise ermetic. Cat lucram cu catina folosim vase si ustensile din plastic, sticla sau lemn, pentru a nu oxida. Pastram siropul la frigider si il amestecam din cand in cand prin rasturnare.Se poate pastra timp de 2-3 luni. Din siropul de catina luam cate 2-3 lingurite inainte de micul dejun. Sau putem prepara o bautura racoritoare, foarte buna si pentru copii, amestecand sirop de catina cu apa minerala si inca 1-2 lingurite cu miere. Pulpa ramasa de la fructele folosite pentru sirop, se poate usca si macina cu rasnita de cafea. De asemenea si fructele intregi se pot usca si macina in pulbere fina. Pastram pulberea in borcane si o folosim pentru ceai. O lingurita de pulbere se opareste cu o cana de apa clocotita. Se lasa sa infuzeze apoi se bea. O alta metoda de preparare a catinei este sa pasam cu o furculita boabele apoi sa le amestecam cu miere.
Pastram pasta la frigider si luam din ea 2 lingurite inainte de micul dejun. Alte retete recomandate:
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe...
Prajitura cu cafea si crema mascarponeAm incercat pentru prima data aceasta reteta si am ramas surprinsa de gustul minunat al sosului . Va recomand sa incercati si...
Pui fricasséReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii