Siropul de menta cu miere este delicios si foarte usor de pregatit. Pentru reteta de sirop de menta aveti nevoie neaparat de menta proaspata. apa cu zaharul se pun la fiert, timp in cara se spala bine menta. Cand zaharul s-a dizolvat se pune si menta in vasul cu apa si se lasa 5 minute. Acoperiti vasul si lasati asa pana cand isi schimba culoarea. Dupa ce s-au scurs cele 5 minute scoateti frunzele si puneti mierea.
Lasati sa fiarba doua ore la foc mic, pana cand se siropul de menta cu miere se ingroasa.
Faceti testul cu picatura, daca sta margeluta, se ia de pe foc, daca nu mai lasati sa fiarba, pana trece testul. Inainte sa stingeti focul puteti adauga colorant si mai lasati sa dea de cateva ori in cloct dupa care se stinge focul.
Siropul fierbinte se strecoara si se pune in borcane.
Din aceste ingrediente iese cam 1,2 kg de sirop, dar mie mi-a iesit foarte dens.
Siropul cu menta si miere poate fi folosit pentru bauturi racoritoare, coctailuri sau deserturi.
Sursa acestei retete este Pusik's Blog.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe