Sirop de soc

Apa si zaharul se amesteca, se adauga sarea de lamaie si Na-benzoatul, apoi se pun florile de soc (fara a se spala!). Lamaia se taie felii si se adaug

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 35-40 inflorescente de soc (sa nu aiba paduchi!)
  • 2 litri apa
  • 3 kg. zahar tos
  • 100 grame sare de lamaie
  • 1 lamaie intreaga
  • 1 lingurita Na-benzoat (aceasta cantitate este suficienta pentru 5 litri sirop de soc)

Mod de preparare

Apa si zaharul se amesteca, se adauga sarea de lamaie si Na-benzoatul, apoi se pun florile de soc (fara a se spala!). Lamaia se taie felii si se adauga la amestec. Totul se amesteca, se lasa o saptamana sa stea, amestecand din cand in cand. Dupa o saptamana (cand zaharul s-a topit complet), se strecoara. Se consuma diluat cu apa. Se pastreaza astfel mult timp, fara a se altera.
Alte bauturi

Socata

Suc de soc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori