Dulceata

Reteta Dulceaţă de căpsuni reţetă (la cuptor)

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 12h 
gatire reteta 3h 
amalia01 postat de
Postat pe: 26-07-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Dulceata de capsuni aromata cu vanilie"
 
Dulceaţă de căpsuni reţetă. Intotdeauna mi-a placut dulceata de capsuni a bunicii. Avea un gust aparte, usor caramelizat si fructele ramaneau intregi si crocante. Am incercat ani la rand sa combin si sa readuc gustul acela in camara mea. La un moment dat am crezut ca focul cu lemne de sub caldarea din curte facea totul...sau fructele proaspat culese din gradina... Pana intr-o zi cand, neavand prea mult timp la dispozitie, m-am gandit sa pun oala cu fructe in...cuptor. Si...surpriza! Dulceata bunicii era chiar acolo, in bucataria mea! Usor de facut, fara conservanti , delicioasa si plina de amintiri. Cel mai bun lucru este ca de atunci ( si sunt vre-o 8 ani!) toate dulceturile mele se pregatesc singure...Sau aproape singure: visine, zmeura, caise, pere si prune sau gutui.

ingrediente

1 portii

   Dulceaţă de căpsuni reţetă
   5 kg capsuni
   2,5 kg zahar

mod de preparare

Capsunile le speli sub jet de apa rece , le lasi la scurs si le rupi coditele. Intr-o oala de 10 l asezi un strat de caspuni si unul de zahar. Lasi totul la rece (in camara) 12 ore. Incalzesti cuptorul si lasi focul la maxim ( eu am un aragaz normal , cu gaze naturale) . Intre timp iei cat poti de mult din siropul lasat de fructe ( cca 2 l). Asezi oala in cuptor si lasi sa fiarba la foc mare 1 ora si 30 de minute , apoi reduci focul la minim si mai lasi inca 1 ora si 30 de minute. Intre timp speli borcanele si le lasi sa se usuce. Cand dulceata este fiarta o torni in borcane cu ajutorul unui polonic mic. Ai grija ca este foarte fierbinte, asa incat aseaza lama unui cutit sub borcane, altfel iti vor crapa!

Astupi borcanele si le asezi in culcusul facut dintr-o patura ( dunst uscat), unde le lasi 24 de ore. Etichetezi frumos si le asezi in camara/ pivnita pana la iarna, cand dulceata va fi delicioasa la micul dejun, cu clatite, in prajituri sau cu iaurt. Eu mai mananc si goala, direct din borcan, dar sa nu ma spuneti la nimeni!

Incearca si Peltea de gutui
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă (la cuptor)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.