Dulceata

Gem de mure

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
gatire reteta 50m 
simona72 postat de
Postat pe: 26-07-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Gris cu lapte si gem de capsuni cu Green Sugar- reteta video"
 
Este gemul, dulceata, cum vreti voi sa-i ziceti cel mai mancat si folosit la mine in familie. Il folosesc cel mai des la prajituri, clatite, tartine,inghetata cu fructe, iaurt cu fructe, ca si toping....pt gust, aroma, textura, culoare...pt tot. Chiar daca unii vor stramba din nas pt ca este facuta cu gelfix, pe mine nu ma deranjeaza. De cativa ani buni asa o fac si asa imi place cel mai mult. Nu stau mult langa aragaz , fructele raman intregi daca vreau, reusita este garantata si tzine si peste iarna...

ingrediente

12 portii

   2 kg mure
   500 gr zahar
   1 plic gelfix

mod de preparare

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca bine pana ce nu mai iasa nimic prin strecuratoare, iar samburii si ceva din pulpa ramane in strecuratoare. Se aduna toata cantitatea de piure de mure strecurat, se pune intr-o cratita si se da la foc pt 20-30 minute, pana a scazut putin si s-a ingrosat. Zaharul se amesteca cu continutul plicului, se adauga peste mure dupa ce au fiert si se mai lasa max 10 minute pe foc. Se toarna fierbinte in borcane sterilizate, se rastoarna cu gura in jos pt 5 minute, se lasa sa se raceasca treptat 1-2 zile intr-o patura apoi se depoziteaza in camara. Garantez ca este un deliciu. Pofta buna!!!! singurul "inconvenient" este ca se pierde destul de mult din fructe dupa ce le strecuram, la 2 kg mure s-au pierdut aproximativ 600-700 grame
Incearca si Gem de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite