Se stie cat de aromata este zmeura. Pe langa dulceata de zmeura, am facut si un gem de zmeura, dar fara seminte. A iesit grozav de buna si de aromata!
Zmeura se curata de codite si frunzulite, se pune intr-o strecuratoare si se scufunda intr-un vas cu apa, pentru cateva secunde. Se arunca apa si se repeta inca o data operatiunea. Se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se asaza in straturi zmeura, zahar, zmeura, zahar intr-o oala de inox cu fundul dublu.
Se lasa o jumatate de ora, apoi se pune pe foc iute pana incepe sa fiarba, apoi se reduce focul. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Se fierbe pana incepe sa se lege putin siropul.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se trece tot gemul printr-o sita deasa pentru a indeparta samburii.
Gemul rezultat se pune din nou pe foc si se lasa sa fiarba pana se leaga bine. Se face testul cu picatura pe o farfurie. Daca picatura nu se imprastie, atunci este gata.
Se toarna gemul in borcane spalate si sterilizate, se pun in paturi si se lasa sa se raceasca, dupa care se eticheteaza si se depoziteaza in camara.
Pofta buna!
Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...
Dulceata de caiseUsor de facut si fooarte buna!
Varza murata cu coasta afumataAm cumparat niste branza pufoasa cu smantana si m-am gandit sa fac o inghetata din ea. Am combinat-o cu capsuni si a iesit o...
Inghetata cu branza si capsuniGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Comentarii