Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs (1lb = 0,453 kg), deci 3 lb = 1.359 kg de caise, asa ca am cintarit
Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs (1lb = 0,453 kg), deci 3 lb = 1.359 kg de caise, asa ca am cintarit 1 lb, deci 0,453 kg de zahar tos, pe care l-am pus deasupra caiselor din vasul unde urma sa fierb gemul.
Le-am dat un clocot si apoi am oprit focul si am lasat vasul sa stea citeva ore (eu am inceput dimineata, asa ca le-am lasat pana dupa masa). Intre timp, zaharul s-a topit si caisele s-au muitat putin. Le-am pus din nou pe foc si am inceput sa le fierb la foc moderat, ca sa nu se prinda.
Am continuat fierberea, invirtind din cind in cind.
Pe la faza aceasta a inceput sa "scuipe" si m-am bucurat ca l-am pus la fiert intr-o oala inalta, ca altfel imi sarea peste tot.... De-acum, a trebuit sa invirt incontinuu in el pentru ca a inceput sa se ingroase.
Cand s-a ingrosat destul, am pregatit borcanele.
Am pus gemul in borcane.
Pofta buna!
Reteta Gem de caise a fost propusa de Chiu Georgeta
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii