Dulceata

Reteta Jeleu de corcoduse

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Inimioare de jeleu"
 
Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu zaharul, dupa care se pune din

ingrediente

   2 kg corcoduse (de preferinta rosii)
   1
   5 kg zahar
   1 lingura zeama de lamaie
   1 lingura sirop de zmeura

mod de preparare

Se pun corcodusele la fiert cu 2 l de apa, la foc mic. Dupa 10-20 de minute, se strecoara zeama si se amesteca apoi cu zaharul, dupa care se pune din nou la fiert. Dupa ce s-a legat jeleul, se adauga zeama de lamaie si o lingura de sirop de zmeura. Jeleul se toarna in borcane si se pastreaza la rece.


Se foloseste la glasarea fructelor sau poate fi consumat cu paine cu unt.

Incearca si Gem de caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de corcoduse" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulceata

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.