Adjika cu dovlecei

Un delicios aperitiv, sos sau garnitura pentru orice preparat. Merita incercat. Ies în jur de 15 borcane (destul pentru toată iarna)

Portii
35
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Adjika cu dovlecei

Ingrediente

  • 3 kg dovlecei
  • 500 g morcovi
  • 1,5 kg ardei gras (capia)
  • 5 căței usturoi
  • 1,5 kg roșii sau 750 g bulion/suc de roșii
  • 2,5 linguri boia ardei iute
  • 750 g ceapa(optional)
  • 2 linguri sare
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar dacă roșiile sunt nefierte

Mod de preparare

Roșiile se dau prin mașina de tocat pentru a îndepărta semințele și cojile. Dovleceii se curata, se dau prin răzătoarea mare și se pun cu sare în strecuratoare. Ardeii copți sau cruzi se dau prin mașina de tocat. Morcovul de asemenea, ceapa se toaca mărunt si se zdrobește usturoiul.

Se pune uleiul intr-o cratiță adâncă de aprox 8 l ( sau ceaun) și se lasă la încins. Se călește ceapa 5 min, adăugând cate putina apa( max 1/2 ceasca). Se adaugă morcovul și se călește în continuare încă 10 min. Se adaugă ardeiul, roșiile (bulionul), usturoiul, dovleceii, sarea și zaharul (dacă este nevoie) și se fierbe la foc mediu aprox 40 min, amestecand din când în când. Apoi se adaugă boia de ardei iute și se mai fierbe încă 10 min. Se pune în borcane sterilizate, se infileteaza capacele, se pun la sterilizat 20 min și se lasa acoperite pana a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci