Un delicios aperitiv, sos sau garnitura pentru orice preparat. Merita incercat. Ies în jur de 15 borcane (destul pentru toată iarna)
Roșiile se dau prin mașina de tocat pentru a îndepărta semințele și cojile. Dovleceii se curata, se dau prin răzătoarea mare și se pun cu sare în strecuratoare. Ardeii copți sau cruzi se dau prin mașina de tocat. Morcovul de asemenea, ceapa se toaca mărunt si se zdrobește usturoiul.
Se pune uleiul intr-o cratiță adâncă de aprox 8 l ( sau ceaun) și se lasă la încins. Se călește ceapa 5 min, adăugând cate putina apa( max 1/2 ceasca). Se adaugă morcovul și se călește în continuare încă 10 min. Se adaugă ardeiul, roșiile (bulionul), usturoiul, dovleceii, sarea și zaharul (dacă este nevoie) și se fierbe la foc mediu aprox 40 min, amestecand din când în când. Apoi se adaugă boia de ardei iute și se mai fierbe încă 10 min. Se pune în borcane sterilizate, se infileteaza capacele, se pun la sterilizat 20 min și se lasa acoperite pana a doua zi.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii