Ardei iuti la borcan

Ardeii iuti la borcan sunt ideali pentru a fi pastrati si conservati pentru iarna. Sunt deliciosi, pot fi folositi la diferite mancaruri sau serviti langa ciorba.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ardei iuti la borcan

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti
  • 500 ml otet de vin alb
  • 1 l apa
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura si jumatate de sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Spalam ardeii si ii lasam la scurs. Se pune la fiert apa cu otetul si restul ingredientelor. Cand clocoteste se pune solutia peste ardeii asezati frumos in borcanele sterilizate si asezate pe lame de cutit. Se infileteaza capacele si se tin la loc cald (in patura) pana a doua zi. A doua zi se pun in camara.


Ardeii iuti la borcan se pastreaza la loc racoros, ferit de razele soarelui pana la consumare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci