Castravetii murati sunt o foarte buna garnitura la fripturi, tocanite etc., indiferent de anotimp.
Se iau 50 de castraveti de marime potrivita, 2 felii de paine neagra sau 20 g drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi.Se spala castravetii, se scurg bine de apa si se aseaza intr-un borcan pana la jumatate din inaltimea lui. Printre castraveti se presara bucati de hrean si catei de usturoi. Se taie doua felii de paine neagra, se infasoara intr-un tifon si se pun peste castraveti, dupa care se continua asezarea castravetilor pana se umple borcanul. Deasupra se pun bucati de hrean, catei de usturoi, crengute de marar uscat si cimbru. Se aseaza pe aragaz un vas cu apa si cand clocoteste se da jos, se lasa sa se raceasca si se toarna peste castraveti. Se inchide borcanul cu doua randuri de celofan. Dupa 2-3 zile, castravetii se pitrocesc, procedand la fel ca la varza dietetica.
Se servesc dupa ce s-au murat.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradDaca va place pestele si in mod deosebit somonul afumat atunci reteta este pentru voi....desigur il puteti inlocui si cu alt...
Briose aperitiv cu quinoa si somon afumatIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii