Ketchup

Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc pe plita, se curata si a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 kg rosii
  • 5 kg gogosari sau ardei capia rosii
  • 1 1/2 cana otet
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana sare
  • piper
  • ardei usturat
  • boia dulce

Mod de preparare

Rosiile se dau prin masina de rosii. Gogosarii se dau prin masina de tocat carne. Daca se face cu ardei capia, acestia se coc pe plita, se curata si apoi se dau prin masina de tocat. Mirodeniile, inclusiv ardeiul usturat, se pun intr-un saculet de tifon legat bine. Se fierb toate inca o jumatate de ora dupa ce compozitia a inceput sa clocoteasca. Se mai gusta de sare si, daca este necesar, se mai adauga o lingura, doua. Se pune in sticle cat timp este inca fierbinte, se pun capacele si se fierb sticlele in bain-marie.
Se poate servi la cartofi prajiti, la oua ochiuri, la pizza si chiar in diverse mancaruri cu sos rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci