Conserve de iarna

Reteta culinara Slanina la saramura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
AnaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.

ingrediente

   150 g sare grunjoasa o capatana usturoi piper boabe piper macinat foi de dafin cimbru

mod de preparare

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.
Separat se taie slanina fasii. Se aseaza intr-un butoi si se pune saramura rece. Deasupra se aseaza un bolovan sau orice alta greutate. Butoiul se aseaza intr-un loc racoros, iar din cand in cand se intorc bucatile de slanina. Slanina la saramura se tine 20 de zile.

Dupa aceasta slanina se afuma pana prinde o culoare rosiatica.


Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Incearca si Zacusca de conopida
Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina la saramura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite