Conserve de iarna

Sos picant mediteranean

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
ani67 postat de
Postat pe: 07-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Friptura de iepure cu sos de busuioc (Reteta Video)"
 
Bun pentru fripturi in special frigarui! pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

ingrediente

8 portii

   600 g ardei galben
   750 g rosii carnoase
   150 g rondele de masline
   1-2 ardei iuti
   100 ml ulei de masline
   o lingura otet balsamic(eu am pus de mere)
   150 g zahar
   o mana de frunze busuioc proaspat
   sare
   piper

mod de preparare

1.Se taie ardeiul cubulete mici,apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita ,dupa care se taie si ele tot cubulete mici.Ardeiul iute se curata de seminte si vinisoarae apoi se marunteste. 2.Se pune uleiu in cratita cu fund mai gros apoi se calesc ardeiii cca 10 minute,amestecand continuu cu o lingura de lemn.Cand au inceput sa se inmoaie se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul.Se adauga ardeiul iute maruntit,rondelele de masline negre,lingura de otet balsamic si zaharul.Se amesteca continuu,timp de 20 de minute,se potriveste de sare si piper,dupa gust si dupa ce am oprit focul ,adaugam si busuiocul maruntit. Se baga in borcane fierbinte apoi se etanseizeaza bine.Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase. Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste,dar este deosebit de bun si la pizza.
Incearca si Gogosari cu fasole boabe
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos picant mediteranean" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite