Conserve de iarna

Reteta culinara Suc de rosii pentru iarna

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
divainbucatarie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Suc de rosii de iarna (reteta video)"
 
Sucul de rosii pentru iarna se pregateste foarte usor. Pentru a-l pregati va trebuie rosii bine coapte, carnoase, un pic de zahar si un pic de sare.

ingrediente

   3 kg rosii 1 lingura sare 1 lingura zahar

mod de preparare

Sucul de rosii pentru iarna se pregateste foarte usor. Pentru a pregati sucul de rosii alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele.

Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul de rosii rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert intr-o oala cu fund dublu. Daca avem inele pentru inaltat oala, sau plita de tabla, ar fi bine sa le folosim pentru ca bulionul sa nu se prinda. Sarea si zaharul (dizolvat in 2 linguri apa fierbinte) le adaugam cand incepe sa scada sucul de rosii.
Fierbem cam 1- 1.5 ore, pana cand are consistenta pe care o dorim. Daca il lasam sa fie foarte consistent obtinem defapt bulion. Umplem sticlele spalate bine si sterilizate, punem 1 lingura ulei peste sucul de rosii, apoi sigilam. Punem sticlele sa stea sub o patura pana a doua zi, apoi le putem pune in camara.

Spor la lucru!



Il servim iarna la mancare.
Sursa acestei retete este blogul culinar divainbucatarie.ro

Incearca si Aperitiv de vinete si gogosari
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de rosii pentru iarna" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite