Tocana cu conopida si vinete

Tocana cu conopida si vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume aveti nevoie de ardei kapia, vinete, dovlecei, ceapa, morcov, telina, conopida, fasole verde, sare, piper, foi de dafin, rosii si ulei.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tocana cu conopida si vinete

Ingrediente

  • 3 kg. ardei kapia
  • 2 kg vinete
  • 2 dovlecei
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1/2 telina
  • 1 conopida
  • 1 kg fasole verde
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 5 kg rosii
  • 1 l ulei

Mod de preparare

Tocana cu conopida si vinete este delicioasa. Pentru a prepara aceasta reteta cu legume se spala, curata si se taie felii toate legumele. Rosiile se fierb apoi se strecoara sucul. se pune la fiert impreuna cu morcovii, fasolea, conopida si telina. In alta cratita se pune uleiul si ceapa, cand s-a calit putin se adauga ardeii si se lasa sa se caleasca 15 minute. Se pun vinetele si dovleceii si se mai lasa alte 20 d eminute.Se mai completeaza cu suc de rosii daca este nevoie. Dupa ce au fiert legumele din sucul de rosii se amesteca cu compozitia de ceapa, se pun foile de dafin si se mai fierb impreuna 30 de minute. Se condimenteaza si apoi se toarna in borcane spalate si uscate, a doua zi se fierb in duns 20 de minute si se baga in paturi


Tocana cu conopida si vinete se serveste la micul dejun si e excelenta pentru post!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci