Vinete cu usturoi marinate

Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un f

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 vinete (de preferat lungi si subtiri)
  • otet diluat si fiert(proportia un pahar cu otet la doua pahare apa)
  • 2 frunze de dafin si citeva boabe de piper
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • citiva catei de usturoi

Mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra pentru 30 de minute. Se sterg cu un servet curat de bucatarie si se prajesc in ulei. Dupa ce s-au prajit toate feliile de vinete, se ung cu mujdei de usturoi. Se aseaza in borcane una peste alta si se toarna otetul fiert cu condimente si se lasa la racit. Se sterilizeaza 6-8 min. Se mureaza in 10-12 zile si sint grozave la aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci