Conserve de iarna

Reteta Vinete cu usturoi marinate

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
donaa_26544 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un f

ingrediente

   5-6 vinete (de preferat lungi si subtiri)
   otet diluat si fiert(proportia un pahar cu otet la doua pahare apa)
   2 frunze de dafin si citeva boabe de piper
   sare
   ulei pentru prajit
   citiva catei de usturoi

mod de preparare

Se spala vinetele, se sterg si se taie felii groase de 2-3 degete. Se presara cu sare fiecare felie, se asaza una peste alta si se pune peste ele un fund de lemn cu o greutate deasupra pentru 30 de minute. Se sterg cu un servet curat de bucatarie si se prajesc in ulei. Dupa ce s-au prajit toate feliile de vinete, se ung cu mujdei de usturoi. Se aseaza in borcane una peste alta si se toarna otetul fiert cu condimente si se lasa la racit. Se sterilizeaza 6-8 min. Se mureaza in 10-12 zile si sint grozave la aperitive.
Incearca si Rosii intregi in sos de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu usturoi marinate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.