Zacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se razalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa.
Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se ratalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba pana scade apa si se prajesc putin in ulei. Se adauga dovlecelul scurs de apa. Se mai adauga apa in cratita si se lasa sa fiarba 15 minute. Apoi se adauga rosiile oparite, decojite si taiate. Se condimenteaza (dafin, sare daca mai trebuie, piper). Se lasa sa fiarba pana scade. Se pune in borcane, se capaceste si se da la dunst rece. A doua zi se pune la dunst cald 1/2 ora.
Zacusca de dovleac se serveste pe paine sau la diferite mancaruri cu legume.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii