Zacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se razalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa.
Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se ratalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba pana scade apa si se prajesc putin in ulei. Se adauga dovlecelul scurs de apa. Se mai adauga apa in cratita si se lasa sa fiarba 15 minute. Apoi se adauga rosiile oparite, decojite si taiate. Se condimenteaza (dafin, sare daca mai trebuie, piper). Se lasa sa fiarba pana scade. Se pune in borcane, se capaceste si se da la dunst rece. A doua zi se pune la dunst cald 1/2 ora.
Zacusca de dovleac se serveste pe paine sau la diferite mancaruri cu legume.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii