Conserve de iarna

Zacusca tocata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
MariaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Zacusca de vinete"
 
Zacusca tocata si pastrata la borcane, peste iarna, este numai buna pentru mesele din perioada postului si nu numai.

ingrediente

   10 vinete mari
   30 gogosari rosii
   10 ardei grasi
   3 kg rosii
   1 kg ceapa
   400 ml ulei
   4 catei de usturoi
   foi de dafin
   boabe de piper
   sare

mod de preparare

Vinetele se spala, se coc la foc iute, se curata si se pun in plan inclinat sa se scurga zeama din ele, apoi se maruntesc cu tocatorul de lemn. Gogosarii si ardeii se taie in doua, se curata de cotoare si seminte, se spala si se scurg si se trec prin masina de tocat, apoi totul se pune intr-un vas, pe foc mediu, unde se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune pe foc mediu, intr-un vas mai mare, impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei. Ceapa se caleste pana se inmoaie si devine aurie. Peste ceapa se adauga vinetele tocate, ardeii si gogosarii, iar vasul se pune din nou pe foc mediu. Dupa 30 de minute se adauga sucul de rosii gros impreuna cu usturoiul pisat, restul de ulei, foile de dafin, boabele de piper si sarea, dupa gust. Cand compozitia incepe sa clocoteasca, se pune vasul in cuptor si se lasa sa scada bine. Cand uleiul se alege deasupra preparatului zacusca e gata.


Zacusca se poate servi oricand dupa preparare.

Incearca si Branza la borcan (in ulei)
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca tocata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite