Muraturi simple

Conopida conservata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate

ingrediente

   conopida
   sare
   apa
   suc de rosii
   telina
   patrunjel
   aspirina

mod de preparare

Conopida proaspata, cu floarea alba si deasa, se taie in buchetele, se curata si se fierbe 6-8 minute in apa clocotita, putin sarata; apoi, se scoate strecuratoarea si se aseaza intr-o cratita. Separat, se stoarce suc de rosii, care se amesteca in parti egale cu apa simpla si se fierbe 5 minute; apoi se ia de pe foc, se aromeaza cu frunze de telina si patrunjel taiate marunt si se sareaza putin. Conopida se aseaza in borcane de marime potrivita, in functie de numarul persoanelor, neinghesuita, lasind un spatiu liber de 2 cm pina la gura borcanelor; se toarna suc cit s-o cuprinda pina la acel nivel si se pune cite o aspirina deasupra. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute, cazanul in care au fiert lasindu-l acoperit cu paturi groase pina a doua zi, apoi, borcanele se aseaza in camara. Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa simpla in loc de suc de rosii. Conopida, fiarta pina cind se inmoaie, fara sa se terciuiasca (15-20 minute), in apa sarata, apoi strecurata, se poate pastra la congelator, in punga de nylon, 5-6 luni. Nefiarta nu se poate conserva inghetata.
Incearca si Castraveti in saramura
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida conservata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Muraturi simple
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite