Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul. Se face o scobitura in cotor cu varful cutitului, necesara sa cuprinda cate o lingurita de sare. Se ia un vas mare, se spala si se opareste, apoi se limpezeste in apa rece. Se aseaza verzele in straturi, cu cotorul in sus, punand printre ele: marar uscat, doua gutui taiate felii mari, boabe de porumb sau felii de hrean. Se face o saramura rece cu 40 gr sare grunjoasa la litrul de apa rece, se amesteca pana cand sarea se dizolva complet si se toarna peste verze.
Timp de zece zile se aeriseste varza cu o teava curata, pe care se sufla aer, sau se scoate lichid si se vantura de doua ori pe zi dupa 10 zile, cand varza s-a inmuiat putin, se pune o greutate peste varza, se acopera butoiul si se lasa varza sa se mureze cel putin o luna, dupa care se poate folosi.
Varza murata se poate folosi ca si salata la un fel principal de mancare sau se poate folosi pentru prepararea diferitelor retete.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe