Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul.
Pentru reteta de varza murata cu hrean se aleg verze indesate care sa aiba frunza subtire, se curata, se spala si i se cresteaza la fiecare cotorul. Se face o scobitura in cotor cu varful cutitului, necesara sa cuprinda cate o lingurita de sare. Se ia un vas mare, se spala si se opareste, apoi se limpezeste in apa rece. Se aseaza verzele in straturi, cu cotorul in sus, punand printre ele: marar uscat, doua gutui taiate felii mari, boabe de porumb sau felii de hrean. Se face o saramura rece cu 40 gr sare grunjoasa la litrul de apa rece, se amesteca pana cand sarea se dizolva complet si se toarna peste verze.
Timp de zece zile se aeriseste varza cu o teava curata, pe care se sufla aer, sau se scoate lichid si se vantura de doua ori pe zi dupa 10 zile, cand varza s-a inmuiat putin, se pune o greutate peste varza, se acopera butoiul si se lasa varza sa se mureze cel putin o luna, dupa care se poate folosi.
Varza murata se poate folosi ca si salata la un fel principal de mancare sau se poate folosi pentru prepararea diferitelor retete.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii