Zacusca de ghebe

Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt. Se dau prin masina de

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg ghebe
  • 2 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt.

Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile.

Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile. Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele.Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se pune in borcane si se se leaga cu celofan.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci