Aperitiv festiv cu mamaliga si pesto

Aperitivul cu mamaliga si pesto este o reteta de aperitiv foarte delicios si usor de preparat. Reteta simpla are la baza banala mamaliga, dar e transformata in ceva aspectuos si delicios.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv festiv cu mamaliga si pesto

Ingrediente

  • 400g faina de malai
  • sos pesto
  • 200g parmezan
  • sare
  • piper
  • 1 cub unt

Mod de preparare

Acest aperitiv se prepara incredibil de usor, este foarte aspectuos, iar de cat de delicios este nici nu incape vorba.

In primul rand preparam mamaliga: punem 1 litru de apa cu sare pe foc la fier. Cand incepe sa fiarba turnam in ploaie faina de malai, amestecand incontinuu. Dupa ce am terminat de adaugat toata faina de malai, dam focul la mic si mai amestecam timp de 10 minute, pana cand mamaliga incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.

O luam de pe foc, adaugam cubul de unt si 100g parmezan si mai amestecam. Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu putin ulei de masline si turnam aici mamaliga intr-un strat nu foarte gros. O dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Intre timp pregatim sosul pesto dupa indicatiile din reteta.

Dupa ce scoatem mamaliga din cuptor, o lasam sa se raceasca dupa care o decupam in ce forma preferati cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Punem deasupra fiecarei bucati de mamaliga o lingurita de sos pesto si razuim parmezan.


Aperitivele cu mamaliga si sos pesto se servesc calde. Inainte de a fi servite se dau putin la cuptor sa se incalzeasca, cat se topeste putin parmezanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide