Aperitivul cu mamaliga si pesto este o reteta de aperitiv foarte delicios si usor de preparat. Reteta simpla are la baza banala mamaliga, dar e transformata in ceva aspectuos si delicios.
Acest aperitiv se prepara incredibil de usor, este foarte aspectuos, iar de cat de delicios este nici nu incape vorba.
In primul rand preparam mamaliga: punem 1 litru de apa cu sare pe foc la fier. Cand incepe sa fiarba turnam in ploaie faina de malai, amestecand incontinuu. Dupa ce am terminat de adaugat toata faina de malai, dam focul la mic si mai amestecam timp de 10 minute, pana cand mamaliga incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.
O luam de pe foc, adaugam cubul de unt si 100g parmezan si mai amestecam. Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu putin ulei de masline si turnam aici mamaliga intr-un strat nu foarte gros. O dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.
Intre timp pregatim sosul pesto dupa indicatiile din reteta.
Dupa ce scoatem mamaliga din cuptor, o lasam sa se raceasca dupa care o decupam in ce forma preferati cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Punem deasupra fiecarei bucati de mamaliga o lingurita de sos pesto si razuim parmezan.
Aperitivele cu mamaliga si sos pesto se servesc calde. Inainte de a fi servite se dau putin la cuptor sa se incalzeasca, cat se topeste putin parmezanul.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSunt minunați ardeii iuți conservați în oțet, combinați cu ceapă! Sunt buni de servit cu ciorbe și nu sunt...
Salata de ardei iuti cu ceapa in otetDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii