Aperitiv festiv cu mamaliga si pesto

Aperitivul cu mamaliga si pesto este o reteta de aperitiv foarte delicios si usor de preparat. Reteta simpla are la baza banala mamaliga, dar e transformata in ceva aspectuos si delicios.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv festiv cu mamaliga si pesto

Ingrediente

  • 400g faina de malai
  • sos pesto
  • 200g parmezan
  • sare
  • piper
  • 1 cub unt

Mod de preparare

Acest aperitiv se prepara incredibil de usor, este foarte aspectuos, iar de cat de delicios este nici nu incape vorba.

In primul rand preparam mamaliga: punem 1 litru de apa cu sare pe foc la fier. Cand incepe sa fiarba turnam in ploaie faina de malai, amestecand incontinuu. Dupa ce am terminat de adaugat toata faina de malai, dam focul la mic si mai amestecam timp de 10 minute, pana cand mamaliga incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.

O luam de pe foc, adaugam cubul de unt si 100g parmezan si mai amestecam. Ungem o tava potrivita pentru cuptor cu putin ulei de masline si turnam aici mamaliga intr-un strat nu foarte gros. O dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

Intre timp pregatim sosul pesto dupa indicatiile din reteta.

Dupa ce scoatem mamaliga din cuptor, o lasam sa se raceasca dupa care o decupam in ce forma preferati cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Punem deasupra fiecarei bucati de mamaliga o lingurita de sos pesto si razuim parmezan.


Aperitivele cu mamaliga si sos pesto se servesc calde. Inainte de a fi servite se dau putin la cuptor sa se incalzeasca, cat se topeste putin parmezanul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia