Budinca de dovlecei cu branza de vaci si telemea

Budinca de dovlecei cu branza de vaci si telemea este una dintre cele mai bune aperitive. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei mijlocii
  • 250 gr branza de vaci
  • 100 gr telemea
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita zahar
  • putin unt
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare

Budinca de dovlecei cu branza de vaci si telemea este una dintre cele mai bune aperitive. Aceasta reteta este foarte usor de preparat. Dovleceii se curata de coaja si se fierb apoi in apa clocotita cu putina sare. Se scurg apoi de apa si se zdrobesc bine. Se amesteca impreuna cu galbenusurile, zaharul, branza, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma unsa si tapetata si se introduce la cuptor, timp de 45 de minute, la foc potrivit.


Budinca se serveste dupa ce s-a racit, taiata felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc