Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut, se adauga cateva linguri de faina si se lasa sa dospeasca. Adaugati sare, galbenusul, restul de lapte si fa
Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut, se adauga cateva linguri de faina si se lasa sa dospeasca. Adaugati sare, galbenusul, restul de lapte si faina. Se framanta un aluat moale si se lasa sa creasca. Din aluat se intinde o foaie, nu prea groasa, care se taie in patrate. Pe fiecare patrat se pune umplutura de branza (telemea rasa, frecata cu oua si cu marar verde tocat). Se ruleaza aluatul pe diagonala formand cornulete. Se ung cu galbenus, se presara susan si se coc la foc potrivit cca 30 min.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii