Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine,
Drojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si sarea in masina de paine, se toarna amestecul lichid si se pune la framantat.
Aluatul elastic si deloc lipicios, se pune intr-un vas uns cu ulei si se lasa o jumatate de ora sa creasca intr-un loc caldut si ferit de curent.
Intre timp, se prepara umplutura, amestecand cascavalul ras cu branza de vaci si untul moale.
Se unge planul de lucru cu o pelicula de ulei si se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aproximativ jumatate de centimetru.
Se aseaza umplutura pe foaie.
Incepand dinspre latura mai scurta, se ruleaza aluatul.
Ruloul se lasa sa se odihneasca maximum 5 minute, apoi se ia din nou la framantat cu sucitorul, intinzandu-l intr-o foaie dreptunghiulara de dimensiunile precedentei.
Se ruleaza foaia din nou, de data aceasta pe latura lunga.
Cu o foarfeca, se cresteaza ruloul destul de profund, dar fara a-l desprinde complet, la distanta de un centimetru de la margine, apoi se face o crestatura indentica la aceeasi distanta, iar cu a treia taietura se desprinde complet bucata crestata de rulou.
Se obtine o bucata de aluat impartita in trei, iar treimile exterioare se trag inspre afara, obtinand forma de cosulet cu toarta.
Cosuletele se aseaza in tava captusita cu hartie de copt.
Se lasa sa creasca intr-un loc ferit de curent inca aproximativ un sfert de ora, apoi se ung cu galbenus.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru douazeci si cinci de minute.
Reteta Cosulete cu cascaval a fost propusa de lauralaurentiu
Alte retete: Merdenele cu branza; Gomboti cu branza
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii