Se amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe razatoarea mica. Se amesteca b
Se amesteca drojdia uscata cu faina, apoi se adauga margarina la temperatura camerei, oul, branza si cascavalul dati pe razatoarea mica. Se amesteca bine pana aluatul se poate lucra cu usurinta, se formeaza o bila si se lasa jumatate de ora sa se odihneasca.
Se imparte in trei, din prima foaie se fac covrigi, din a doua- cornulete, iar din a treia-pe un vas mic de yena se pune folie de aluminiu, se unge cu margarina si se taie aluatul sub forma de grisine cu care se modeleaza cosul. Din ce mai ramane, se fac grisine.
Se pun formele in tava, se pensuleaza cu ou batut si e presara chimen/susan/mac/cascaval-dupa preferinta.
Sunt foarte potrivite pentru un aperitiv ori o gustare.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii