Diavoli fierbinţi

Diavoli fierbinţi este o reteta de aperitiv deosebita, cu ardei copti si crema de branza invelite in fasii de bacon. Este un aperitiv ce se prepara usor, este delicios si foarte aspectuos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Diavoli fierbinţi

Ingrediente

  • (pentru 40 de bucăti)
  • 20 de ardei iuţi lungi (și nu foarte iuţi)
  • 200 g cremă de brânză
  • 20 felii lungi și subţiri de bacon
  • 1 lingură de miere
  • piper negru

Mod de preparare

Se coc ardeii iuţi, în cuptor, pe o foaie de copt, întorcându-se din când în când, până devin negri la exterior. Când sunt gata, se scot din cuptor și se pun într-o cutie cu capac etanș sau o pungă ziploc timp de zece minute, pentru a se aburi. Astfel pieliţa carbonizată se desprinde ușor.

Se taie ardeii în jumatate și se înlătură codiţele. Apoi se despică longitudinal fiecare jumatate și de curaţă de seminţe.
În centrul fiecărei jumătăţi de ardei se pune o linguriţă de cremă de brânză și se înfășoară ardeiul.

Se taie feliile de bacon în jumatate și se înfășoară în jurul fiecarui ardei umplut cu cremă de brânză, apoi se așează într-o tavă acoperită cu foaie de copt, cu marginea în jos, pentru ca baconul să nu se desfacă în cuptor. Sau se pot prinde cu scobitori.
Se presară cu piper negru și se pun la cuptor pentru 45 de minute la temperatura de 180 °C.

Dupa 45 de minute se scot din cuptor, se ung cu miere și se mai lasa la cuptor încă 5 minute.


Diavolii fierbinti se servesc imediat ca si aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc