Diavoli fierbinţi

Diavoli fierbinţi este o reteta de aperitiv deosebita, cu ardei copti si crema de branza invelite in fasii de bacon. Este un aperitiv ce se prepara usor, este delicios si foarte aspectuos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Diavoli fierbinţi

Ingrediente

  • (pentru 40 de bucăti)
  • 20 de ardei iuţi lungi (și nu foarte iuţi)
  • 200 g cremă de brânză
  • 20 felii lungi și subţiri de bacon
  • 1 lingură de miere
  • piper negru

Mod de preparare

Se coc ardeii iuţi, în cuptor, pe o foaie de copt, întorcându-se din când în când, până devin negri la exterior. Când sunt gata, se scot din cuptor și se pun într-o cutie cu capac etanș sau o pungă ziploc timp de zece minute, pentru a se aburi. Astfel pieliţa carbonizată se desprinde ușor.

Se taie ardeii în jumatate și se înlătură codiţele. Apoi se despică longitudinal fiecare jumatate și de curaţă de seminţe.
În centrul fiecărei jumătăţi de ardei se pune o linguriţă de cremă de brânză și se înfășoară ardeiul.

Se taie feliile de bacon în jumatate și se înfășoară în jurul fiecarui ardei umplut cu cremă de brânză, apoi se așează într-o tavă acoperită cu foaie de copt, cu marginea în jos, pentru ca baconul să nu se desfacă în cuptor. Sau se pot prinde cu scobitori.
Se presară cu piper negru și se pun la cuptor pentru 45 de minute la temperatura de 180 °C.

Dupa 45 de minute se scot din cuptor, se ung cu miere și se mai lasa la cuptor încă 5 minute.


Diavolii fierbinti se servesc imediat ca si aperitive.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide